Champinjonköttbullar med senap- och spenatpasta

Champinjonköttbullar med senap- och spenatpasta
.

Ingredienser

4 portioner färsk pasta
400 g nötfärs
200 g champinjoner
1 ägg
1 gul lök
salt och svartpeppar
1 dl kolsyrat mineralvatten
2 msk olivolja
2 msk smör
1 rödlök
1 burk lätt-cremefraiche
0.5 msk dijonsenap
200 g färsk spenat

.

Gör så här

1. Lägg köttfärsen i en bunke. Riv ner champinjoner på den grova sidan av rivjärnet. Finhacka löken och blanda i. Knäck ner ett ägg. Salta och peppra. Häll i mineralvattnet. Jobba ihop färsen smidig (men inte för mycket så att den blir seg). Forma färsen till köttbullar. Genomstek köttbullarna gyllenbruna i smör och olja på medelgod värme.

2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

3. Strimla rödlöken grovt.

4. Ha smör och olja i en kastrull. Fräs rödlöken snabbt. Ha i creme fraiche, senap och spenat. Blanda runt och låt det sjuda någon minut. Blanda försiktigt ner köttbullar och pasta och låt allt bli genomvarmt. Avsluta med lite extra svartpeppar..



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0