Fläskfilé med västerbottenquinoa
Fläskfilé med västerbottenquinoa
Antal portioner: 4
Ingredienser
Quinoa
1 påse torkad karljohanssvamp
3 dl quinoa
6 dl vatten
Salt
1 st liten gul squash
Olivolja
4 st blad savoykål
1 msk balsamvinäger
Lite hackad, färsk timjan
Svartpeppar
Fläskfilé
600 g fläskfilé
1 dl riven västerbottenost
Gör så här
1. Quinoa
Lägg karljohanssvampen i blöt i ca 30 minuter.
2. Skölj quinoan noga och koka i lättsaltat vatten i 13–14 minuter.
3. Skiva squashen tunt och stek den i olivolja i någon minut per sida.
4. Lägg upp på ett hushållspapper och låt rinna av.
5. Ta upp svampen och krama ur vätskan.
6. Stek svampen i lite olivolja i en stekpanna i ca 5 minuter.
7. Skär savoykålen i mindre bitar och stek tillsammans med svampen i någon minut.
8. Häll på balsamvinäger och rör om.
9. Tillsätt kokt quinoa och timjan och smaka av med salt och svartpeppar.
10. Ställ åt sidan.
11. Fläskfilé
Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och stek i lite olivolja 3–4 minuter per sida.
12. Strö på salt och svartpeppar.
13. Vid servering
Tillsätt riven västerbottenost till quinoablandningen.
Antal portioner: 4
Ingredienser
Quinoa
1 påse torkad karljohanssvamp
3 dl quinoa
6 dl vatten
Salt
1 st liten gul squash
Olivolja
4 st blad savoykål
1 msk balsamvinäger
Lite hackad, färsk timjan
Svartpeppar
Fläskfilé
600 g fläskfilé
1 dl riven västerbottenost
Gör så här
1. Quinoa
Lägg karljohanssvampen i blöt i ca 30 minuter.
2. Skölj quinoan noga och koka i lättsaltat vatten i 13–14 minuter.
3. Skiva squashen tunt och stek den i olivolja i någon minut per sida.
4. Lägg upp på ett hushållspapper och låt rinna av.
5. Ta upp svampen och krama ur vätskan.
6. Stek svampen i lite olivolja i en stekpanna i ca 5 minuter.
7. Skär savoykålen i mindre bitar och stek tillsammans med svampen i någon minut.
8. Häll på balsamvinäger och rör om.
9. Tillsätt kokt quinoa och timjan och smaka av med salt och svartpeppar.
10. Ställ åt sidan.
11. Fläskfilé
Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och stek i lite olivolja 3–4 minuter per sida.
12. Strö på salt och svartpeppar.
13. Vid servering
Tillsätt riven västerbottenost till quinoablandningen.
.
Ser ju jättegott ut !!
Kommentarer
Trackback